I de senere år er der kommet mere og mere økologisk grønt på hylderne, og i denne bog vil Københavns Fødevarefællesskab beskrive deres smag og egenskaber samt vise, hvordan man får det bedste ud af dem, udnytter rester og undgår madspild.
Bogen er bygget op omkring de fire sæsoner, og som optakt til de enkelte afsnit bringes interview med en eller flere af de avlere, som foreningen arbejder sammen med. Herefter tages udgangspunkt i de mere eller mindre kendte grøntsager fra den pågældende sæson. Der gives gode idéer til nye og utraditionelle kombinationer af kendte og mindre kendte grøntsager samt tips til opbevaring og udnyttelse af den usædvanlige grøntsags smag og egenskaber.
I bogen vil der desuden være en liste over, hvad det er hensigtsmæssigt at have i sit køkkenskab af bønner, linser, pasta, krydderier o.l. som supplement til de økologiske grøntsager. Ligeledes gives forslag til variation af dressinger og tilbehør.
Om forfatterne
De seks forfattere har mødt hinanden i Københavns Fødevarefællesskab, hvis idé og formål er at støtte lokale økologiske avlere til fælles gavn og glæde. Deres bidrag til fællesskabet er at forvandle ugens grøntsager til et fælles måltid for afdelingens medlemmer. Her mødes folk i alle aldre, og der er altid hjertevarme, god stemning og imødekommenhed, når man mødes med sine naboer omkring bordet. Det giver sammenhold i lokalsamfundet.
Estrid Haulrich, 75 år. Har arbejdet som gymnasielærer og med international udvikling.
Lene Rønnest, 71 år. Har arbejdet som gymnasielærer.
Christel Lund Russell, 51 år. Har efter 25 år som designer nu åbnet egen vintage/interiør-butik.
Camilla Borgsted Larsen, 29 år. Arbejder som læge.
Cecilie Petersen, 28 år. Arbejder som havbiolog.
Trine Matthiesen, 31 år. Er uddannet folkeskolelærer og har arbejdet som efterskolelærer.
Forlag:Muusmann Forlag
Udgave: 1
Oplag: 1
Oplagsdato: 07-12-2018
Udg. dato: 07-12-2018
Sprog: dan
Originalsprog: dan
EAN: 9788793575677
Indbinding: Hardback
ISBN: 9788793575677
Sidetal: 256
Størrelse i mm (BxHxD): 180x248x28mm
Vægt: 853g