Velkommen Log ind
Ingen varer
DKK 0,00 Fragt DKK 0,00 Samlet
Kurv Gå til kasse
enheder: 10203050
Sorter efterPris: laveste førstPris: højeste førstVarenavn: A til ÅVarenavn: Å til ALagervarer førstReference: Laveste førstReference: Højeste først
Vis 10203050 Varer sidevis
Få kilometer nord for Tønder lå under Første Verdenskrig 1914-1918 en tysk luftskibsbase. Basen var hjemsted for den kejserlige tyske marines Zeppelinere.
Så er den nye højsskolesangbog på gaden.
I bogen følges tidligere generalkonsul i Flensborg Henrik Becker-Christensens nære kontakt med det danske mindretal, den politiske udvikling og de bilaterale kontakter til den slesvig-holstenske landsregering. Bestræbelserne på at virke til gavn for det nationale klima og den dansk-tyske mindretalsordning er et gennemgående tema.
Andagtsbogen er bygget op som en kalender, så du hver dag kan rive en side ud og læse dagens andagtsstykke
Guds ord til hver dagLøsensbogen 2021 Løsensbogen indeholder til hver dag et løsensord fra Det Gamle Testamente og en læretekst fra Det Nye Testamente. Der er hver dag også et vers fra salmebogen. Det er en lille bog, som er god at have med sig overalt. Løsensordene udtrækkes i Herrnhut. Løsensbogen udgives på godt 40 sprog, og den bruges over hele...
"En elefant kom marcherende" og andre sange om dyr. "Højt på en gren en krage", "Jeg ved en lærkerede", Rapanden Rasmus", "I en kælder sort som kul", "Lille Peter Edderkop", "Blæksprutten Olsen, "Elefantens vuggevise" og mange, mange flere.
Den 29. august 1943 brød den danske samarbejdspolitik med tyskerne endeligt sammen, og Danmark tog fast plads i den allierede lejr. Bogen er blevet til gennem research i store og små arkiver og udkommer rigt illustreret i stort format.
Hella Joof puster nyt liv i de gamle fortællinger fra Bibelen, når hun fortolker og digter og trækker paralleller til i dag. Undervejs kommer hun dejlig vidt omkring emner som armhulehår, omskæring, overspringshandlinger, gamle mænd med unge kvinder, stening, ekstremsport, ligestilling, sex, hvordan badminton opstod osv.?
Tilbud!
Et nyt salmebogstillæg med 100 nye salmer. Salmebogen indeholder noder med becifringer.
af Ida Jessen og Hanne Bartholin Sæt en af landets mest læste forfattere sammen med en af landets dygtigste illustratorer. Resultatet bliver en fantastisk ny samling bibelhistorier.
Struensee blev kun 34 år, hvilket heller ikke i 1700-tallet var nogen høj alder, men han nåede meget i sit korte liv. Han var dronningens elsker, kongens favorit og landets førsteminister.
Tunge kufferter med tøj, ejendele og især drømme fyldte på den barske rejse over Atlanterhavet. De danske udvandrere drømte. Og de drømte stort. Udlængslen og en amerikansk drøm skulle føre til et bedre liv.
Præsten og lægen Poul Henning Krog fortæller muntert om sine vovelige projekter og diagnostiske overvejelser, om sin livsappetit og mødet med andre mennesker i hverdagen og på sine rejser i Tyrkiet og Grønland.
En spændende roman om russiske kvinder i Den Røde Hær under anden verdenskrig.
Denne roman er baseret på ildsjælen H. P. Hanssens liv frem til Genforeningen i 1920. Gennem sin indflydelse som redaktør, politiker og minister kæmpede han i mere end 30 år for at få Nordslesvig tilbage til Danmark. Ved hans side stod hans kone, Helene Hanssen, som havde sin styrke, hvor H. P. Hanssen havde sin svaghed. Sammen var de et enestående par.
En genforeningsroman
- 1945. Endelig befriet. Lettelsen var enorm i Danmark i foråret 1945. Men det mentale overskud var ikke stort til at hjælpe de over 200.000 tyske flygtninge, der kom til landet i krigens sidste måneder – på flugt fra Den Røde Hær. Tilfældet ville, at de havnede i Danmark, hvor de måtte leve på danske værters nåde.
Tekster og fortællinger om Genforening
Ørbybogen er skrevet til alle med interesse for lokalhistorie og menneskers liv i en landsby. Den er tænkt som en inspirations- kilde for mennesker med interesse for lokalhistorie. I mange lokalarkiver ligger der gemt billeder og oplysninger, som des- værre kun kommer ganske få mennesker til gode. Vores rødder til fortiden har betydning både personligt og...
I 1882 blev en af Danmarks store kvindeskikkelser, Maren Sørensen, født i Ål, Vestjylland. Hun var på mange måder forud for sin tid og kunne smykke sig med titler som sygeplejerske, frihedskæmper, frimenighedspræst og kvindesagsforkæmper.
Et grænselandsdrama i 100 år om den delte by - Tinglev
Ny udgave i mere handy format end førsteudgaven af Thomas Harders anmelderroste storværk.
I anledningen af genforeningens 100 års jubilæum har Danmarks-Samfundets lokalafdeling i Kolding i samarbejde med forfatteren Steffen Riis udgivet et bogværk i to bind om Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920. Sælges kun samlet.
Kathrine Lilleør står "Med kærlig hilsen" der en smuk bog, hvor man alene eller sammen med sine nærmeste forholder sig til døden. Hvordan har jeg levet, hvem er min familie, hvad ønsker jeg at der skal ske ved min død og begravelse.
I bogen der mange hidtil ukendte fotografier fra afstemningstiden. Læs om: Folkeafstemningerne, Kong Christian 10. og Påskekrisen, Genforeningensfesterne, Børnene, sangene og meget mere.
I 1231 skrev Valdemar Sejr det sønderjyske slot, Gram, ind i danmarkshistorien. I Kongens Jordebog listede han sine egne og Kronens besiddelser i det danske land. I 2007 skrev Sanne og Svend Brodersen første side i deres og slottets fælles eventyr, båret af visioner og troen på den forandring, økologi og ordentlighed kan skabe.
Den største stund. Den bedste gave. Ordene var mange, og euforien stor ved Genforeningen i 1920. 56 år efter det forsmædelige nederlag i 1864 var det slut med at vente og længes. Sønderjylland kom igen hjem til Danmark.
Det danske nederlag til prøjserne under den Anden Slesvigske Krig og ikke mindst Slaget på Dybbøl i 1864 er malet tydeligt ind i danmarkshistorien, og krigen og ikke mindst nederlaget er en del af vores nationale fortælling og selvforståelse.
Danmark har verdens ældste monarki. Vi kan med sikkerhed trække kongelinjen tilbage til Gorm den Gamle i 950’erne, måske endnu længere. Men hvordan så fortidens konger og dronninger ud? Hvem var de? Hvilket tøj gik de i? Hvilke ædelstene og magtsymboler brugte de? Det giver Jim Lyngvild sit personlige bud på i Danmarks konger og dronninger.
Christina Vorre har besøgt 10 danske øer, hvor befolkningstallet igennem det sidste århundrede har været faldende: Birkholm, Baagø, Christiansø/Frederiksø, Hirsholmene, Hjortø, Livø, Mandø, Skarø, Vejrø og Saltholm.
Du kan kontakte os på:
Telefon: 74 56 13 20
» Find os
Brug af Cookies
Martensen's Boghandel / Kongensgade 12, 6070 Christiansfeld / CVR nr. 25518101 / Tlf. 74561320 / shop@martensensboghandel.dk
Følg os på Facebook