Kategorier

KRYDDERURTER, Bogen for urteelskere

Bogen for urteelskere

Flere detaljer

9788794564021

DKK 390,00

Forlaget skriver

BOGEN FOR URTEELSKERE – 3. UDVIDEDE UDGAVE
 
Denne bog beskriver over 300 forskellige arter og sorter af krydderurter, herunder også vilde kryd- derurter, der kan bruges i madlavningen. Stort set alle krydderurte-arter og -sorter er med, sammen med information om den bedste dyrkningsmetode, opbevaring om vinteren, frøtagning og høst. Her er også afsnit om krydderurternes mangfoldighed, deres kulinariske egenskaber og vigtige indholds- stoffer.For mad- og haveentusiaster er der fyldige afsnit om aromaer, brug og dyrkning, og der er gode madopskrifter fra kokkene Kirsten Skaarup, Thomas Hermann, Martin Haugaard Zielke og Jimmy Duevang.
 
Krydderurternes æteriske olier er afgørende for deres aroma. Derfor gøres der specielt meget ud af at beskrive dem. For hvad er det, der får timian til at dufte så markant, og hvordan bevarer vi bedst disse dejlige aromaer i maden? Skal de koge med i retten eller forsvinder smagsoplevelsen ved opvarmning?
 
Krydderurter udgør et sundt, grønt krydderi til vores mad. Urterne har også ofte en fortid som læge- planter, men hvad er det, de kan bruges til udover at sætte smag på vores mad og hvorfor? Denne bog giver et overblik over konkrete, veldokumenterede virkninger, samt hvad urterne anbefales til inden for moderne helse.Lene Tvedegaard, agronom og ejer af Gartneri Toftegaard har sammen med Gunvor Maria Juul, urte- og madhistoriker, skrevet denne vægtige og passionerede bog.
 
I denne 3. udgave er bogen opdateret og har medtaget nye sorter og arter som Lakrids, Shiso, Sevenseas, Ingefær og Kardemomme samt nye vegetarretter af Kirsten Skaarup.
 
Forlag:
Koustrup & Co.

Udgave:
3

Oplag:
1

Oplagsdato:
16-04-2024

Udg. dato:
11-04-2024

Sprog:
dan

Originalsprog:
dan

EAN:
9788794564021

Indbinding:
Indbundet

ISBN:
9788794564021

Sidetal:
384

Størrelse i mm (BxHxD):
222x289x35mm

Vægt:
1932g
Åbningstider
Nyhedsbrev
Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 74 56 13 20

Send os en e-mail