Bogen guider gennem 36 måltider fordelt på årets 12 måneder til en praksis, hvor alle måltider har mindst 5 små retter, hvoraf den ene er suppe. Maden indeholder mange grøntsager, en hel del fisk og skaldyr og ikke ret meget kød.
Fokus ligger på årstidens råvarer og på variation i måder at lave mad på, i konsistenser og farver, ligesom måltidet indeholder de 5 grundsmage: salt, surt, sødt, bittert og umami, som tilfredsstiller alle smagssanser. Der er i samme måltid altid benyttet både kogt, stegt og/eller rå tilberedning for at opnå en varieret spiseoplevelse.
Kok og kogebogsforfatter Katrine Klinken og stylist og fotograf Rigetta Klint viser, hvordan man med relativt enkle midler kan lave et harmonisk, varieret og sundt hjemmelavet måltid af sæsonens råvarer, samt hvordan man kan forbedre måltidsoplevelsen ved at dække smukt op – både til hverdag og til fest. MÆT deler forfatternes passion for både mad, måltid, kvalitet og bæredygtighed.
At spise bæredygtigt indebærer bl.a. at minimere madspild. Derfor er der stort set i hvert måltid en kold ret lavet af en rest fra dagen forinden.
Maden i bogen er portionsanrettet, og servicen er valgt med samme omtanke som råvarer og tilberedning. Råvarerne kommer fra lokale avlere, og servicen ofte fra danske kunsthåndværkere. Alle retter serveres samtidig, og alle kan derfor sidde med ved bordet under hele måltidet.
Her er ingen løftede pegefingre, og MÆT er ingen kur.
MÆT er inspiration og en invitation til lege med.
MÆT tilfredsstiller mange sanser og mætter derfor længe.
Forlag:muusmann'forlag
Udgave: 1
Oplag: 1
Oplagsdato: 20-03-2018
Udg. dato: 20-03-2018
Sprog: dan
Originalsprog: dan
EAN: 9788793575318
Indbinding: Hardback
ISBN: 9788793575318
Sidetal: 263
Størrelse i mm (BxHxD): 218x280x30mm
Vægt: 1376g